DPO 1920x1080
DPO

DPO

Defence Pipeline Organization (DPO) is een onderdeel van Defensie. Defensie vervoert vliegtuigbrandstof via een eigen ondergronds pijpleidingnetwerk naar militaire en civiele vliegvelden. De Defensie Pijpleiding Organisatie (DPO) haalt deze brandstof uit raffinaderijen en opslagterminals in de Europoort-Botlek. De brandveiligheid is uiteraard cruciaal en overal zitten verschillende merken systemen. Vanuit het defensie onderhoud dat FSF al uitvoert is ook DPO nu separaat als klant toegevoegd.

Uitdaging

Met de projectleider van DPO werden er implementatieplannen gemaakt. Er moesten afspraken gemaakt worden met diverse subcontractors. De administratie zoals logboeken en keuringsplannen waren niet op orde. Lang niet alle installaties waren gecertificeerd. Het werken op defensie locaties vergt discipline en veel administratief regelwerk zoals toegangspassen en aanmeldingen. Een mega klus die in enkele weken moest worden opgetuigd.

De meeste subcontractors kenden hun installaties wel maar moesten nu onder een geheel andere regie gaan werken.

Aanpak

DPO is een onderdeel van Defensie. FSF werd destijds als separate onderneming opgestart omdat dit zo groot was dat dit niet binnen de bestaande SK bedrijven kon worden ondergebracht. Nadat Defensie vastgoed is overgegaan naar Rijksvastgoedbedrijf heeft DPO een zelfstandige overeenkomst met FSF. Dedicated management , planning, administratie, beheer, projectleiding was nodig om dit project uit te voeren. Samen met de projectleider van Defensie werd er hand gewerkt om alles in goede banen te leiden.

Resultaat

Alles onder controle. FSF zorgt voor de planning van preventief onderhoud en roept de subcontractors uit voor eventuele storingen. Daar waar certificering nodig is maakt FSF de planning samen met de inspectie-instelling. Evenals bij defensie worden de keuringsplannen en logboeken up-to-date gehouden. De technische adviseurs van FSF ondersteunen DPO bij modificatie en/of vervangingsprojecten.